In één van de mooiste verkeersarme winkelstraten van Gent op amper 200 m van de Sint Baafskathedraal, verbouwden Dina en Leo een statig herenhuis uit 1880 tot de charmante Bed & Breakfast "La Ducale".

Zij creëerden 3 ruime, zonnige kamers met erg veel lichtinval. De originele plankenvloer en de hoge plafonds werden behouden. Elke kamer is voorzien TV, minibar, gratis internet en van een aparte badkamer met toilet en ligbad.

De kamer aan de straatkant heeft een schitterend balkon waarop je in de ochtendzon heerlijk kan ontbijten of een boekje lezen. Ontbijten kan ook in onze ontbijtruimte op dezelfde verdieping.

Van uit de zuidelijke kamers stap je zo op ons prachtig bloementerras

Omgeving

Onze B & B ligt exact op de grens van "Gent Historisch centrum" en "Gent Kunstcentrum". Het herenhuis is gebouwd in 1880 en huisvestte het belangrijkste restaurant van Gent “La Ducale”.

Het originele glasraam van de middelste arcade van de voorgevel is nog steeds te bewonderen in het huis. Loop eens de handelszaak op het gelijkvloers binnen en bewonder het prachtige plafond.
Ook de salons op de eerste verdieping worden in hun originele staat hersteld. Leo en Dina zullen ze met plezier laten zien.

De straat zelf werd gebouwd door architect De Vigne tussen 1880 en 1890. De meeste herenhuizen zijn er goed bewaard gebleven en er zitten vaak prachtig gerestaureerde juweeltjes tussen. De Vlaanderenstraat is één van de belangrijkste winkelstraten van Gent. Ze heeft brede voetpaden en gezellige terrassen. Heerlijk om in te wandelen dus.

Tips

Op wandelafstand bezoekt u vanaf ons huis alle belangerijke historische gebouwen en musea van de stad Gent. Hieronder een paar tips (geen volledige lijst):

De belangrijkste Gentse pleinen zijn het St Baafsplein met zijn kathedraal (Lam Gods) en het Belfort; de Kouter met zijn Bloemenmarkt, concertzaal de Handelsbeurs en de Vlaamse Opera; de Korenmarkt met zijn talrijke gezellige terrassen, de Graslei, de korenlei, het Veerleplein met het Gravensteen en het Sint-Pietersplein ...

Eén van werelds meest gerenomeerde musea is Het Smak. Cultuur snuiven, een filmpje/concert meepikken kan in de Studioscoop, de Sfinx, de Decascoop, het Bijlokecomplex, De Vooruit of in De Minard. Uiteraard zijn er ook elke zomer de Gentse Feesten, Europa's grootste stadsfestival.

Shoppen kan in zowat het gehele centrum en ook het Shopping Center Zuid situeert zich in de onmiddellijke buurt

Met tram 1 bereikt u de toegangsdeur van Flanders Expo in slechts 22’.

Gent is ook de ideale verblijfsplaats om bijvoorbeeld per trein de belangrijkste Vlaamse historische steden zoals Brugge, Antwerpen, Mechelen, Brussel en Oudenaarde te bezoeken

Alle belangrijke tram en busverbindingen vertrekken op 300 m van La Ducale.